Ryd op i dine Facebook-apps

Hvad er Facebook-apps?
Facebook apps er små programmer, som kan være alt fra et spil til en konkurrence. Når du deltager i en konkurrence på Facebook, deltager du ofte gennem en app, som du giver adgang til dine Facebook-data.

Da Facebook-apps får adgang til dine data og i visse tilfælde også adgang til at slå indhold op på din væg, er det vigtigt at holde dem i tæt snor. Gør du ikke det, risikerer du at blive talsmand for markedsføring af produkter, eks. gennem spam-opslag på din Facebook-væg eller modtage spam på den e-mail adresse du har oplyst til Facebook.

Facebook-apps bliver handlet i stor stil og det er en god forretning at lave en "sjov" app. Via en sådan app er det muligt at indsamle mange information og appen kan derfor blive solgt videre til spammere.

Heldigvis er det nemt, at holde styr på sine Facebook-apps, når man har prøvet det et par gange.

Sådan gør du!

1. Log ind på din Facebook profil.

2. Klik derefter på "låsen" oppe i højre hjørne og vælg "Indstillinger".
3. Klik på "Apps" i menuen.

4. Nu ser du en liste med de Facebook-apps som du har givet adgang til din Facebook-profil. Dine apps er præsenteret på denne måde.

5. Når du klikker på en Facebook-app, vil du se hvilke rettigheder du har givet den og dermed hvad den kan og må på din profil. Her er et eksempel på Angry Birds Go!


6. Nu har du nogle forskellige muligheder.

6.1. Hvis du ønsker at slette appen og dermed også appens adgang til dine data, skal du blot klikke "Fjern" og godkende.

6.2. Hvis du er i tvivl om en Facebook-app, kan du også vælge at ændre status for "Synlighed for app". Ved at ændre denne status til "Kun mig", vil du indskrænke hvem der må se opslag fra appen på din Facebook-væg.
Tip: Brug en computer til din hovedrengøring af dine Facebook-apps.

Hvis du også vil undgå at se reklameopslag fra dine venner, så husk at dele denne simple guide med dine Facebook-venner - så de også kan foretage en hovedrengøring i deres Facebook-apps.
Klik her og del på Facebook.

Ingen kommentarer on "Ryd op i dine Facebook-apps"

Leave a Reply