iPhone: Spar strøm på sociale medier

Kan din iPhone eller iPad heller ikke holde strøm en hel dag?
Hvis din iPhone eller iPad også har problemer med at holde strøm en hel dag, kan du via nogle få indstillinger nedsætte strømforbruget betydeligt.

Sociale medier vil gør meget for at være klar, når du tjekker dem. Det er selvfølgelig meget rart, at man ikke skal vente på at der bliver hentet ny data, omvendt kan det også være rart, at vente lidt på data - mod at man i stedet har strøm på sin iPhone eller iPad i længere tid. Og sandheden er, at vi har meget lidt brug for dette i Danmark, da vores mobilnet er stærke og hurtigt kan sende os de data, som en app forespørger.

En anden "sjov" ting som de sociale medier tilbyder er at oplyse dine følgere om hvor du befinder dig. Men er det virkeligt nødvendigt? Skal de absolut vide at du opdatere Facebook, Twitter eller Instagram fra Rødovre Centrum? Hvis det ikke er nødvendigt, er der også en del strøm at spare på at slå den mulighed fra.

I denne guide vil jeg give dig to forskellige tips til at spare på strømmen, så din iPhone eller iPad holder længere. Dem første guide viser hvordan du undgår at appen henter data i baggrunden og den anden guide, viser hvordan du undgår at en app henter information om hvor du befinder dig.


Guide 1: Slå baggrundsopdateringer fra

Bemærk: Denne guide ændre ikke på de push-beskeder du modtager. Det eneste du ændre er om indholdet hentes mens du ikke bruger det sociale medier eller om det først hentes når du åbner eks. Facebook appen. Med andre ord, vil du fortsat modtage push-beskeder om at dine venner har klikket på "synes godt om" på et af dine opslag, venneanmodninger, med mere.

1. Åbn appen "Indstillinger" og gå ind i "Generelt".


2. Klik på "Opdater apps i baggrunden", hvorefter du ser dette billede. Slå de apps fra, hvor du ikke har brug for at de opdatere i baggrunden, ved at trykke på "vælgeren". De grønne er slået til og de grå er slået fra.


3. Du kan også vælge at slå alle fra, ved at slå "Opdater apps i baggrunden" fra. Hvis du vælger at slå alle fra, skal du godkende, ved at klikke på "Slå opdater apps i baggr...".


4. Hvis du slår alle fra, vil det se sådan ud.


Note: Selv har jeg valgt at slå alle fra, da jeg ikke oplever betydelig forbedring i baggrundsopdateringer.

Guide 2: Slå lokalitetstjenester fra

Lokalitetstjenester kan nogle gange være sjove, eks. hvis man tjekker ind på en sit yndlingssted i byen. Men de bruger også en del strøm og det er derfor værd at overveje, om de altid skal være slået til.

1. Åbn appen "Indstillinger" og gå ind i "Anonymitet" og vælg "Lokalitetstjenester" (øverst).


2. Du kan nu vælge at slå alle lokalitetstjenester fra, men hvis du som mig benytter apps som BusTogMetro eller andre rejse-apps, har du brug for lokalitetstjenester, da appen skal vide hvor du er. Jeg vil derfor anbefale de fleste at gennemgå listen og slå lokalitetstjenester fra for hver enkelt app.

Det er værd at bemærke at lokalitetstjenester kun benyttes når appen åbnes. Derfor er det ikke nødvendigt på apps, som du sjældent bruger. Strømbesparelsen findes i de apps du bruger mest, hvor du reelt ikke har brug for at oplyse om hvor du befinder dig, eks. de sociale medier.Opsummering

Det er svært at sige hvor meget strøm du vil spare eller hvor meget længere din iPhone eller iPad vil holde strøm. Mit bud er at de fleste vil opleve at strømmen holder mindst 20% længere.


Ingen kommentarer on "iPhone: Spar strøm på sociale medier"

Leave a Reply